BarnPULS

barnPULS

 

 

 

 

 

 

 

814677_19159892

För oss är det självklart att tro och hälsa hänger ihop. Alla människor behöver ha en sund bild av sig själva och ta hand som sina kroppar.

Det är bland annat därför vi har barngymnastik!

 

Barngymnastiken är ett tillfälle för barnen att träna koordination, kroppsmedvetenhet, balans osv. Det är också ett tillfälle att träffas tillsammans med andra barn och vuxna. Vi kommer att blanda olika sätt att röra sig, både med musik och med olika redskap. Vi kommer att blanda lek och övningar. Varje gång kommer vi att avsluta med avslappning och andakt. Andakten är en stund då vi berättar om Jesus. En termin på BarnPULS kostar lika mycket som att delta i någon av våra andra verksamheter, oavsett hur många av våra verksamheter du deltar i betalar du bara en gång. Har du fler barn som deltar i någon verksamhet betalar du för båda. I dagsläget finns ingen syskon/famljerabatt på deltagaravgifterna. Medlemsavgiften/deltagaravgiften för föreningen är 150kr/termin. Funderar du på något kring avgiften eller har du svårt att få pengarna att räcka är du välkommen att prata med din ansvarsledare eller någon av våra anställda.

 

Höstens BarnPULS börjar 4/9! 

Vi vill att du anmäler dig innan du kommer! Det finns en maxgräns på hur många barn som kan vara med så det är ”först till kvarn” som gäller. Om du anmält men ångrar dig så får du gärna höra av dig!

Du anmäler dig genom att klicka på länken och svara på frågorna HÄR

 

 

Så här kommer upplägget att se ut. Vi kommer att köra två grupper, en för 3-4 år och en för 5-6 år. I den yngre gruppen vill vi att någon vuxen är med barnet för att stötta och hjälpa till under hela passet.  I den äldre gruppen vill vi att barnet ska klara sig i större utsträckning på egen hand och därför kommer vi att under hösten testa att ha en ”föräldrahörna” i rummet intill, där kommer det att finnas kaffe för den som önskar. Det är en trygghet för både barnet och ledaren att ha föräldrarna nära till hands för att kunna hjälpa till med bla toabesök eller ev vurpor. Givetvis går det bra att närvara under hela passet även i den äldre gruppen om det är vad du kommit överens om med ditt barn. Det är du som förälder som avgör om barnet är moget nog att vara med och i vilken grupp.

Båda grupperna bygger på en blandning av övningar och håller på ca en timme. Vi rör oss till musik, använder redskap och leker tillsammans! Allt utifrån barnets egna möjligheter!

Grupp 1            3-4 år                 Måndagar 16.30-17.30

Grupp 2            5-6 år                 Måndagar 17.30-18.30

 

 

 

 

814674_11021739Så här kan en gång se ut:

–          Hej och välkommen!

–          Uppvärmningslek

–          Aktivitet, tex hinderbana

–          Avslutningsspring

–          Avslappning

–          Andakt

Det är bra om barnen har inneskor, halksockor eller liknande på fötterna så man inte halkar på golvet. Det finns tillgång till omklädningsrum i kyrkan ifall det behövs.

 

 

 

Här är några bilder från BarnPULS:

 

 

 

 

Varför kallar vi det BarnPULS?

I Equmenia (som är den organisation vi tillhör) så finns ett arbete som kallas PULS – tro och idrott. Det kan du läsa mer om här.

 

 

.